Monday, June 5, 2017

TimeFunction
Varies Field Trips*
5:30 - 6:30 PM SWS Multicultural Mentoring Program (SWaMMP) Orientation
6:30 - 8:30 PM Welcome Reception
Kick off the SWS 2017 Annual Meeting with beautiful views in the Miramar Ballroom at the Sheraton Puerto Rico Hotel. Join us for networking with friends, old and new, over hors d'oeuvres and drinks! Co-hosted by SWS and SWSPCP.

Tuesday, June 6, 2017

TimeFunction
7:30 - 8:30 AM SWS/SWSPCP Past President's Breakfast
7:30 - 8:30 AM Judges' Breakfast for Student Awards
8:00 - 8:30 AM Morning Refreshments
8:30 - 9:30 AM Daily Opening Plenary
Top-Down Control and New Paradigms in Coastal Wetland Ecology and Restoration
Brian Silliman, PhD
Rachel Carlson Associate Professor of Marine Conservation Biology, Duke University
9:30 - 9:45 AM Coffee Break
9:45 - 11:15 AM SWaMMP Workshop
9:45 - 11:35 AM SYMPOSIA (includes 10 min intro)
9:55 - 11:35 AM CONTRIBUTED SESSIONS
11:35 AM - 1:00 PM Lunch
11:35 AM - 1:00 PM SWSPCP Ethics Workshop, Part 1 of 2*
11:35 AM - 1:00 PM Fostering Global Wetland Collaborations* (lunch hosted by Women in Wetlands) 
1:00 - 2:50 PM SYMPOSIA (includes 10 min intro)
1:10 - 2:50 PM CONTRIBUTED SESSIONS
2:50 - 3:10 PM Afternoon Refreshments
3:10 - 5:00 PM SYMPOSIA (includes 10 min intro)
3:20 - 5:00 PM CONTRIBUTED SESSIONS
5:00 - 5:45 PM Section Meetings (Biogeochemistry, Ramsar and Women in Wetlands)
5:45 - 6:30 PM Chapter Meetings (all)
7:00 - 9:00 PM Student Mixer
A great opportunity for student attendees to mingle, exchange ideas and learn about opportunities for involvement in SWS.

Wednesday, June 7, 2017

TimeFunction
7:40 - 8:10 AM Morning Refreshments
8:10 - 9:10 AM Daily Opening Plenary
Forested Wetlands of Puerto Rico Pass the Hurricane and Anthropocene Tests
Ariel E. Lugo
Director, International Institute of Tropical Forestry, USDA Forest Service 
9:10 – 9:25 AM Coffee Break
9:25 - 11:15 AM SYMPOSIA (includes 10 min intro)
9:30 - 11:00 AM SWaMMP Workshop
9:35 - 11:15 AM CONTRIBUTED SESSIONS
11:15 AM - 1:00 PM Awards Lunch & Annual Business Meeting
1:00 - 2:50 PM SYMPOSIA (includes 10 min intro)
1:10 - 2:50 PM CONTRIBUTED SESSIONS
2:50 - 3:10 PM Afternoon Refreshments
3:10 - 5:00 PM SYMPOSIA (includes 10 min intro)
3:20 - 5:00 PM CONTRIBUTED SESSIONS
5:00 - 5:45 PM Section Meetings (Global Change Ecology, Peatlands, Wetland Restoration and Wildlife)
5:00 - 6:00 PM SWSPCP Info Session 
6:30 - 8:30 PM Poster Session & Silent Auction Reception
Showcases the latest wetland research and provides an unequaled opportunity to meet with experts to learn about their scientific studies. Hors d'oeuvres and drinks served!

Thursday, June 8, 2017

TimeFunction
8:00 - 8:30 AM Morning Refreshments 
8:30 - 9:30 AM Daily Opening Plenary
Wetlands in a Changing World—Advancing Conservation for People and Nature
Lynn Scarlett
Managing Director for Public Policy, The Nature Conservancy 
9:30 – 9:45 AM Coffee Break
9:45 - 11:35 AM SYMPOSIA (includes 10 min intro)
9:55 - 11:35 AM CONTRIBUTED SESSIONS
11:35 AM - 1:00 PM Lunch
11:35 AM - 1:00 PM SWSPCP Ethics Workshop, Part 2 of 2*
11:35 AM - 1:00 PM Workshops
11:35 AM - 1:00 PM SWaMMP Lunch Meeting
1:00 - 2:50 PM SYMPOSIA (includes 10 min intro)
1:10 - 2:50 PM CONTRIBUTED SESSIONS
2:50 - 3:10 PM Afternoon Refreshments
3:10 - 5:00 PM SYMPOSIA (includes 10 min intro)
3:20 - 5:00 PM CONTRIBUTED SESSIONS
7:00 - 11:00 PM Closing Event* - Bioluminescent Bay Kayak Tour - SOLD OUT 
Experience one of Puerto Rico’s most interesting natural attractions during a 90-minute kayaking trip in the Las Croabas lagoon.

*Pre-registration required

Facebook

Twitter

YouTube

Instagram

SOCIETYWETLANDSCIENTISTSFollow